ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Τον προηγούμενο μήνα, μέσα σε ένα βράδυ, μεταφέρθηκαν 150 μετανάστες στο πρώην στρατόπεδο παρανεστίου, όπου έγινε γνωστό ότι θα λειτουργεί από τώρα και στο εξής ως στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών.

Το γεγονός αυτό μπορεί να εξέπληξε την τοπική κοινωνία, παρ’όλα αυτά ήταν κάτι αναμενόμενο μιας και η τακτική του εγκλεισμού των μεταναστών χωρίς χαρτιά, που ακολουθείται απ’την πολιτική εξουσία τουλάχιστον απ’το 2007 έχει κάνει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης καθεστώς.

Το θέμα πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας μέλους του αντιδήμαρχου Παρανεστίου Παρλόγλου που από μόνος του κάλεσε την μαφιόζικη πατριωτική κίνηση δράμας οι οποίοι εποφελήθηκαν απευθείας την κατάσταση για να αναπτύξουν τον ξενοφοβικό εθνικιστικό τους λόγο, κυνηγώντας δημοσιότητα παρασέρνοντας μεγάλο μέρος των κατοίκων στη τραμπούκικη πρακτική τους.

Από τότε, ακούστηκαν πολλές φωνές επικεντρωμένες στο αν θα έπρεπε να μείνουν ή να φύγουν οι μετανάστες μεσα από το στρατόπεδο, ξεχνώντας ότι εκεί μέσα κρατούνται άνθρωποι που το μόνο τους αδίκημα είναι η ύπαρξη τους σ’αυτόν τον τόπο και η καταγωγή τους από άλλο μέρος του πλανήτη και αδιαφορώντας για τις συνθήκες κράτησης τους. Χαρακτηριστικά, υπάρχει έλλειψη χώρου, και οι άνθρωποι αυτοί ζουν στριμωγμένοι και χωρίς τη δυνατότητα προαυλισμού, χωρίς να μπορούν να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο, τις οικογένειες τους κλπ, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με άθλιες συνθήκες υγειυνής, καθώς μεταφέρθηκαν εκεί σαν αποσκευές πριν ακόμα ο χώρος ετοιμαστεί για να δεχτεί ανθρώπους.

Από τις αστραπιαίες αυτές κινήσεις, τόσο με τον «Ξένιο Δία» όσο και με τη δημιουργία νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης, φάνηκε ξεκάθαρα ότι στόχος της κυβέρνησης και του υπουργού Ν. Δένδια, ήταν να επικοινωνίσει και να επιδείξει έργο όσον αφορά το μεταναστευτικό. Ο καθένας και η καθεμία μας όμως, αντιλαμβάνεται ότι η κίνηση του εγκλεισμού 30 χιλιάδων κρατούμένων μέσα από μια αποθήκη μισού εκκατομυρίου σωμάτων και βάλε, όχι μόνο δεν αλλάζει κάτι αλλά ειναι μια ξεκάθαρη κίνηση εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού. Κίνηση που ικανοποιεί τις «ορέξεις» του ακροδεξιού χώρου και συνηγορεί στις ευρωπαϊκές
συμφωνίες, με κυρίαρχη αυτή του Δουβλίνο ΙΙ, βάση του οποίου το κεφάλαιο στις χώρες υποδοχής (Ελλάδα, Ιταλία) καρπώνεται τα οφέλη της παράνομης κι άρα υποτιμημένης εργασίας των μεταναστών, γίνεται διαχειριστές του σωματεμπορίου μέσω των μαφιών του και αποκομίζει ευρωπαϊκά κονδύλια ανάλογα με τον αριθμό των κρατουμένων.

Το μαζικό αυτό μεταναστευτικό κύμα, που εκγλωβίζεται στην ελλάδα (τη χώρα που δίνει πανευρωπαϊκά τα λιγότερα άσυλα και τις λιγότερες νομιμοποιήσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες – αριθμός που τείνει στο μηδέν) είναι αποτέλεσμα πολέμων και πολιτικών για τους οποίους το ελληνικό κράτος είναι απολύτως συνένοχο. Να θυμήσουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν, η Ελλάδα έχει στείλει στρατό κι εξοπλισμό στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Σομαλία, το Κόσσοβο, τη Βοσνία, τη Λιβύη και αλλού…

Γνωρίζοντας άρα ότι οι πραγματικές αιτίες που εξαναγκάζουν όλο και περισσότερους ανθρώπους να εγκαταλείπουν της περιοχές τους, δεν είναι άλλες από τις πολεμικές συγκρούσεις, τις πολιτικές και στρατιωτικές δικτατορίες και την οικονομική εξαθλίωση. Βλέποντας επίσης ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν μοιάζουν ολοένα και πιο πολύ με εικόνα από το δικό μας μέλλον, δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι/ες, όχι μόνο με τους μετανάστες των στρατοπέδων συγκέντρωσης, άλλα και με όλους όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ/ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s