ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

12 Δεκεμβρίου 2012,
ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00,
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου

Τον προηγούμενο διάστημα, μέσα σε ένα βράδυ, μεταφέρθηκαν 150 μετανάστες στο πρώην στρατόπεδο Παρανεστίου, όπου έγινε γνωστό ότι θα λειτουργεί από τώρα και στο εξής ως στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών.

Το γεγονός αυτό μπορεί να εξέπληξε την τοπική κοινωνία, παρ’όλα αυτά ήταν κάτι αναμενόμενο μιας και η τακτική του εγκλεισμού των μεταναστών χωρίς χαρτιά, που ακολουθείται απ’την πολιτική εξουσία τουλάχιστον απ’το 2007 έχει κάνει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης καθεστώς.
Από τις αστραπιαίες αυτές κινήσεις, τόσο με τον «Ξένιο Δία» όσο και με τη δημιουργία νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης, φάνηκε ξεκάθαρα ότι στόχος της κυβέρνησης και του υπουργού Ν. Δένδια, ήταν να επικοινωνίσει και να επιδείξει έργο όσον αφορά το μεταναστευτικό. Ο καθένας και η καθεμία μας όμως, αντιλαμβάνεται ότι η κίνηση του εγκλεισμού 30 χιλιάδων κρατούμένων μέσα από μια αποθήκη μισού εκκατομυρίου σωμάτων και βάλε, όχι μόνο δεν αλλάζει κάτι αλλά ειναι μια ξεκάθαρη κίνηση εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού. Κίνηση που ικανοποιεί τις «ορέξεις» του ακροδεξιού χώρου και συνηγορεί στις ευρωπαϊκές συμφωνίες.
Το μαζικό αυτό μεταναστευτικό κύμα, που εγκλωβίζεται στην ελλάδα είναι αποτέλεσμα πολέμων και πολιτικών για τους οποίους το ελληνικό κράτος είναι απολύτως συνένοχο. Βλέποντας επίσης ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν μοιάζουν ολοένα και πιο πολύ με εικόνα από το δικό μας μέλλον, δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι, όχι μόνο με τους μετανάστες των στρατοπέδων συγκέντρωσης, άλλα και με όλους όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.
Οι παραπάνω προβληματισμοί γέννησαν την ανάγκη της σημερινής εκδήλωσης. Προσκαλέσαμε , λοιπόν, όλους τους εναλλακτικούς κοινωνικούς φορείς της Δράμας για να μάθουμε ποιο είναι το καθεστώς των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ποιες είναι οι πραγματικό συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων, ποια είναι τα δικαιώματά τους και άλλα τέτοια ερωτήματα που πιθανών να δημιουργηθούν με σκοπό να προσανατολίσουμε στο τέλος τον τρόπο δράσεων μας.Το πλαίσιο της συζήτησης έχει οριστεί το εξής:

Θέμα 1ο: Κριτική ανάλυση των μεταναστευτικών νόμων και η πολιτική και οικονομική προέκτασή τους
Θέμα 2ο: Νομικό πλαίσιο του καθεστώτος κράτησης μεταναστών στο στρατόπεδο του Παρανεστίου Δράμας
Θέμα 3ο: Συνθήκες κράτησης, ανθρώπινα δικαιώματα και υγειονομική κατάσταση στο στρατόπεδο Παρανεστίου
Θέμα 4ο: Προτεινόμενες δράσεις, σύμπραξη ομάδων αρωγής, επικοινωνία με τους έγκλειστους μετανάστες

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s